Etusivulle
Rutinoffin kuskin tarinat
takaisin tekstipohjaiselle sivulle
Korvikeautojen koeajot

6.4.2013

Närän ajokoe


Hyvät Rutinoffin kuskin lukijat. Tänä vuonna ilmestyy Rutinoffin kuskin 10-vuotisjuhlakirja. Sen vuoksi kirjoitan tällä hetkellä vain kirjaan tulevia tekstejä. Nettikirjoittelu sotkisi pakkaa liikaa ja koko hommasta tulisi epäloogista. Yariksen koeajotarina on tosin sellainen, joka on kirjoitettu sekä erillisenä koeajona normaaliin tapaan että tulevan kirjan tarinoihin dialogeilla varustettuna. Kun kirja on kirjoitettu, palaan jälleen jollain aikataululla vain nettitarinoihin. Esittelen täällä netissä kirjaan tulevat luvut muutamalla sanalla.

Viidestoista luku palaa ajokokeiden kummalliseen maailmaan. Närä joutuu ikänsä puolesta todistamaan ajokykynsä. Ainoa oikea mies sitä arvioimaan on tietysti ylikonstaapeli Jöö. Närä tarvitsee myös ulkopuolisen todistajan ajokokeelleen, joten Rutinoffin kuski on jälleen mukana sopassa, halusi tai ei. Jöön suorittamaan ajokyvyn arviointiin kuuluu mm. käynti grilillä ja auton tankkaaminen. Muut saattekin lukea aikoinaan kirjasta.

Lukijoille tiedoksi, että Deittimörkö-kirja on saatavissa e-kirjana Applen tuotteisiin. Hinta on huomattavasti edullisempi kuin painettu teos, joten nyt ostaminen ei ole ainakaan rahasta kiinni.

© Rauno Vääräniemi