© Rauno Vääräniemi 2003 - 2023

Rutinoff X

Rutinoff X on kymmenvuotisjuhlakirja

Kirjan takateksti

Nettikirjoittelu Rutinoffin kuskista ja kumppaneista alkoi helmikuussa 2003. Kirja nivoutuu tiiviisti yhteen netissä www.rutinoff.net sivuilla oleviin Rutinoffin kuskin tarinoihin. Kirjan henkilöt ovat suurimmaksi osaksi tuttuja netistä. Mukana on toki uusia tuttavuuksia. Rutinoffin kuski on rikas yksin elävä elämäntapa-autoilija, jonka ei tarvitse käydä rahan vuoksi töissä. Mies ei leveile rahoillaan ja ajaa vaatimattomasti Rutinoffilla, autolla joka ei herätä kateutta kanssa-autoilijoissa. Hän seuraa naapuruston autoilevien ihmisten elämää ja pitää yhteyttä autoileviin tuttaviinsa. Lähtökohtaisesti kirjan elämän pitäisi olla täysin normaalia. Ei, sitä se ei kuitenkaan ole, vai kuinka moni on tasapainottanut autonsa renkaat Mazdan katolla moottoritiellä? Kirjassa eletään aikaa syksystä kesään. Matkan varrelle mahtuu monenlaisia tapahtumia, kuten uuden hybridin koeajo, Corollan vikaantuminen, Camryn osto, pukkikeikka, työharjoittelu autoliikkeessä, punaisen Dartin kirous ja paljon muuta. Henkilöistä tavataan mm. Rambe Nokivasara, hinausautoyrittäjä, joka saattaa jättää poikkipuoleisen sanan sanojan kylmäksi. Ylikonstaapeli Jöö, jonka uusia bisneksiä ovat autokoulu ja vanhusten ajokunnosta huolehtiminen. Maija Yökkäri, joka on saanut päähänsä, että Rutinoffin kuskin pitää suorittaa pakollinen työharjoittelu. Oskari Närä, jonka usko omaan automerkkiin Toyotaan ei horju, vaikka takaiskuja satelee välillä niin vasemmalta kuin oikealtakin. Kirjassa kärjistetään, yleistetään ja haukutaan autoja, automerkkejä ja niiden omistajia. Luonnollisesti jokainen kirjan henkilöhahmoista puolustaa omaa aatettaan, eli tässä tapauksessa automerkkiään tai työtään autoilun parissa. Kaikki tapahtumat ovat tässä ajassa ja voivat periaatteessa koskettaa ketä tahansa. Kuka tahansa voi olla tämän kirjan Rutinoffin kuski. RUTINOFF X on kirjoittajan seitsemäs kirja ja paluu juurille ja sillehän ei voi muuta kuin nauraa.

Kirjainfoa

Rutinoff X on järjestyksessä seitsemäs kirjoittamani kirja. Kirja on valmistettu BoD digitaalisen painopalvelun kautta. Kirja on 10-vuotis juhlakirja ja paluu juurille. Vaikka juurien tuntumassa ollaan, niin teksti on muuttunut sitten ensimmäisen Rutinoff-kirjan. Henkilöt ovat myös vaihtuneet osittain, mutta monet vanhat tutut ovat silti voimissaan. Rutinoff X oli kirjoitettava jo yksin sen vuoksi, että itselle jäi hyvä muisto menneistä vuosista. Samalla myös Rutinoffin fanit saavat jotain konkreettista kirjahyllyyn. Kirjan sivuihin voi lukemisen jälkeen vaikka pyyhkiä oman öljykirnunsa öljytikun, ellei teksti miellyttänyt. Tähän Rutinoff-kirjasarjaan ei ole suunnitteilla jatkoa. Tosin tätäkään kirjaa ei pitänyt tulla, mutta tuli silti, joten? Olkaa armollisia autoillenne ja lukekaa kirja, sillä lukeminen kannattaa aina!
Kirjan kannen toteutus: One Eye Pete www.oneeyemedia.fi
Mikäli haluat seurata Rutinoffin kuskin ja kumppaneiden edesottamuksia täysin reaaliajassa, niin liity Facebookin Rutinoff-ryhmään.

Kirjan hankkiminen

Kirjoja ei ole enää saatavilla muualta, kuin ehkä divareista.